C19 update 16

update 16, 29 nov 2021

Lesrooster vandaag!

Geef t door geef t door!

Souburg dojo Koopmans voetpad meester Tonny Mulder: 
15.30-16.15 4,5,6,7 jaar 
16.15-17.00 8,9,10,11 jaar

Goes Thorbeckelaan meester Liam Mulder:
15.30-16.15 4,5,6,7 jaar
16.15-17.00 8,9,10,11 jaar

Rest volgt zo spoedig mogelijk, ivm overleg met gemeentes!


Update 15, 15 nov 2021

Ouders toch niet in de zaal

De afgelopen 2 weken kon er weer worden gekeken zoals vermeld in vorige nieuwsbrief. Helaas is dat feest alweer voorbij. Hopen dat hier snel weer verandering in komt.

 

QR code check 18+

Ook wij ontkomen niet aan de QR code check bij onze 18 + leden. Wij vragen hiervoor uw begrip. We hebben overlegd met NOC*NSF maar die waren hier ook stellig in. Deze regel geldt voor alle binnensporten. We beraden ons al over een speciale buiten les waaraan alle  leden die nu buiten de boot vallen toch kunnen meedoen.

 

Namenlijsten

Enige tijd geleden werd ons door de ggd verzocht om toch weer namenlijsten in te vullen en deze weer twee weken te bewaren. Als er een melding van een besmetting is dan moeten we direct kunnen schakelen en niet tijd kwijt zijn met zoeken naar wie er ook alweer was en welk telefoonnummer daar dan bij hoort. We doen dit ook weer met name omdat een standaard namenlijst in de praktijk niet werkt. Leden die in quarantaine zitten ten tijde van hun eigen les kunnen aansluiten bij een andere les enzovoort. We vragen nogmaals uw medewerking bij het invullen.

 

Try out toernooi

Starten met ons try out toernooi in januari lijkt gegeven de huidige regels niet haalbaar. Zodra het kan melden wij ons weer.

 

Update 14, 1 nov 2021

Ouders weer in de zaal!

Vanaf vandaag willen we de ouders gefaseerd de mogelijkheid geven om weer te komen kijken naar hun kinderen.

Vanwege de beperkte ruimte in de betreffende judozalen en de variërende leerlingaantallen per groep, hebben we daar het volgende op bedacht:

In de even weken kunnen de families waarvan de achternaam begint met A tot en met M komen kijken, in de oneven weken zijn de families met een achternamen beginnend met N tot en met Z welkom.

Hier willen we dan wel graag de volgende spelregels voor hanteren:

Per kijkronde 1 ouder uit het betreffende gezin.

Handen ontsmetten bij binnenkomst.

Zoveel mogelijk afstand bewaren tot andere aanwezigen.

Graag stilte bewaren tijdens de les.

Telefoon uit of thuis laten.

Na de herfstvakantie, op maandag 1 november starten we met week 44. De ouders met de achternamen die starten met A tot en met M mogen dus mee naar binnen. De week erna, vanaf maandag 8 november, kunnen de ouders waarvan de achternamen starten met N tot en met Z weer mee naar binnen.

Dit willen we zo doen tot de kerstvakantie.

Veel kijkplezier!

 

Update 13, 5 juni 2021,

Eindelijk, het slot gaat er volledig van af. Vanaf zaterdag 5 juni mag er door alle leden weer binnen de 1,5 meter worden gesport in de zaal. Vanaf maandag 7 juni zullen er dan ook geen buitenlessen meer worden aangeboden en zullen de bootcamp trainingen klaar zijn. We vervolgen dan met het lesrooster van voor de lockdown.

 

Wel hanteren we de geldende richtlijnen voor de sport (of wat strenger), en die zijn als volgt: 

- Thuis omkleden en naar het toilet. Toiletten en kleedkamers blijven gesloten.

- Eigen bidon met drinken meenemen.

- Registreren bij binnenkomst

- Ontsmetten van de handen bij binnenkomst.

- De 18+ zal met een mondkapje de zaal moet betreden, en deze pas uit doen bij aanvang van de training. Na de training/opruimen doen we deze weer op.

- Buiten de mat houden we de 1,5 m afstand tot elkaar. 

- We trainen zoveel mogelijk in vaste tweetallen.

We hebben er zin in, graag tot snel!

 

 

Update 12 (dinsdag 18 mei)

Vanaf woensdag 19 mei gaan we onze lessen weer deels binnen verzorgen. Bijzonder hoe blij je dan kan zijn met iets wat altijd zo vanzelfsprekend was.

 

Voor de leeftijdsgroep 18-26 jaar kan dit echter worden ervaren als stapje terug ten opzichte van de huidige buitenlessen. Tijdens de buitenlessen kon deze groep leden “echt” trainen binnen de 1,5 m, maar binnen mag dit nu dan weer niet. Binnen mogen ze dan, net als de leden van 27 jaar en ouder, alleen op 1,5 m sporten. Voor deze leeftijdsgroep hebben we daarom nog twee dagen in de week een overdekte buitenles georganiseerd. 1X op Beveland en 1x op Walcheren. We hebben geprobeerd om zo goed en zo kwaad als dit maar mogelijk is, een zo optimaal mogelijke invulling te geven aan de huidige regels.

 

Binnen lessen,

 

De jeugdlessen gaan op bijna alle locaties weer naar binnen! Ook schakelen we zo veel mogelijk weer over naar de aaneengesloten lestijden van voor de lockdown. Dit rooster is nog niet helemaal gelijk aan het rooster van voor de Corona. Zo hebben we de jeugdlessen 12 t/m 15 jaar verruimd naar 12 t/m 17 jaar. De normaal gesproken 16 jaar en ouder lessen zijn nu dan de 18 jaar en ouder bootcamp lessen op 1,5 m afstand geworden. Dit rooster kunnen jullie vinden op onze website onder het item “tijdelijk rooster”. 

 

De restrictie van maximaal 4 personen is bij de 27 jaar en ouder groep niet meer van toepassing. Er kunnen maximaal 21 mensen tegelijk meedoen aan de Bootcamp. Om niet voor niets te komen, vragen we van de leden die komen bootcampen, om zich van te voren nog even online aan te melden. Dit kan weer op onze website.

 

Deze binnenlessen mogen we geven onder de volgende voorwaarden:

 

Niet komen trainen bij klachten

Thuis al omkleden en plassen, kleedkamers en toiletruimtes blijven gesloten

Buiten blijven wachten totdat je wordt opgehaald

De registratie van namen bij de ingang

Ontsmetten van de handen voor binnenkomst

Deelnemers nemen hun eigen drinken, jas en schoenen mee naar binnen

Geen ouders van bestaande leden naar binnen om te kijken

Ouders van nieuwe leden mogen 1 x meekijken, maar blijven op ruime afstand van de deelnemers

Per leslocatie wordt er een plaats aangewezen om de deelnemers weer op te halen om zo de ouders van komende en vertrekkende deelnemers gescheiden te houden.

 

Willen jullie hier met elkaar op toezien. We zijn zo blij dat we weer naar binnen mogen en hopen dan ook dat dit zo kan blijven. Dit lukt alleen als we hier met elkaar op toezien.

 

Buiten lessen,

 

Om de groep 18 tot en met 26 jaar ook de gelegenheid te geven te blijven trainen zoals we dat nu buiten deden, blijven we voor die groep nog 2 avonden in de week buiten les geven. Logisitiek solidair met deze groep judoka’s is het dan handig dat er een aantal andere groepen ook buiten blijven trainen. Het buiten training rooster ziet er dan als volgt uit.

Goes, parkeergarage Westwal, dek 4, Maandag

Groep

Lestijd

Training

Afdeling

12 t/m 26

18:30 – 19:30

Judo

T. Mulder

12 t/m 26

19:30 – 20:30

Jiu jitsu

T. Mulder

Alle leeftijden

20:30 – 21:30

Bootcamp

T. Mulder

Vlissingen, parkeergarage Scheldeplein, dek 3, Woensdag

Groep

Lestijd

Training

Afdeling

t/m 11 jaar

17:30 – 18:30

Judo

T. Mulder

12 t/m 26

18:30 – 19:30

Judo

T. Mulder

12 t/m 26

19:30 – 20:30

Jiu jitsu

T. Mulder

Alle leeftijden

20:30 – 21:30

Bootcamp

T. Mulder

Strandtraining Breskens,

 

De Sportschool Geelhoedlessen in West Zeeuws Vlaanderen gaan nu eindelijk echt beginnen. Wij staan te trappelen om met jullie aan de slag te gaan. De strandtraining in Breskens en de buitenlessen onder het Raadhuis hebben we georganiseerd als alternatief en compensatie voor de gemiste judolessen in de verschillende sportzalen te Ijzendijke, Oostburg en Breskens. Dinsdag is dus de laatste les onder het Raad huis, en vanaf donderdag (Oostburg) en vrijdag (Breskens) starten we weer binnen. De strandtrainingen op de zaterdag middagen in Breskens komen zodoende ook te vervallen.

 

We hebben nog even overwogen om deze strandtrainingen nog een poosje door te laten gaan. Het was toch iedere zaterdag een geweldige afsluiting van onze werkweek. Maar we geven vanaf deze week, op de zaterdag ochtenden, zelf weer judo lessen in zowel Oost Souburg als Middelburg. Zodoende redden we het nu niet meer om op te splitsen en op tijd in Breskens te zijn voor de strandtraining

 

update 11

1 april 2021

Vanaf vandaag start de uitbreiding van het nieuwe buitenrooster hiermee komt het oude buitenrooster te vervallen.

Door deze uitbreiding veranderd het rooster van de livestream lessen, deze vind u hier.

Als warm welkom voor de leden op Zeeuws Vlaanderen organiseren we op zaterdag in Breskens een strandtraining.

Graag nodigen we jullie dan ook uit om samen in shape te blijven en zien we jullie graag op een van de trainingen verschijnen, zowel in het eggie als op de livestream!!

update 9

4 februari 2021

Vanwege het langer aanhouden van de verplichte sluiting van binnensport accommodaties hebben wij naast onze onlinelessen gezocht naar nog een andere mogelijkheid om met jullie aan de gang te kunnen.

 

Buiten sporten mag immers tot en met 17 jaar, maar judoën in de stromende regen op het eerste de beste grasveldje is in de winterperiode geen optie. Zonder COVID zouden we een dergelijk modder ballet nog wel aandurven, maar nu willen we zeker geen onnodige snottebellen en verkoudheidsklachten op ons geweten hebben.

 

Woensdag zijn we heel Walcheren en de Bevelanden doorgereden op zoek naar goede en verantwoorde locaties. Slechts 2 locaties lenen zich volgens ons voor dergelijke buitenlessen. Dat is de parkeertoren op het Scheldeplein in Vlissingen, en onder het nieuwe restaurant van Nian Hao bij de Gamma in Goes.

 

Graag nodigen we jullie dan ook uit voor deze buitenlessen. Het gewenste rooster ziet er dan als volgt uit:

 

Waar

Wanneer

Leeftijd

Tijd

Vlissingen:

Elke Woensdag

4 t/m 7 jaar

14:30-15:30

Scheldeplein 2, parkeergarage 3de etage

Zo snel mogelijk. We wachten nog op goedkeuring van Gemeente Vlissingen

8 t/m 11 jaar

15:45-16:45

12 t/m 17 jaar

17:00-18:00

Goes:

Elke Zaterdag

4 t/m 7 jaar

13:00-14:00

Goese Poort 2, parkeerplaats onder restaurant Nian Hao

Start: 06-02-2021

8 t/m 11 jaar

14:15-15:15

12 t/m 17 jaar

15:30-16:30

 

update 8

4 januari 2021

Zijn Jullie er klaar voor?

De livestream lessen starten vandaag, 4 januari!

De lessen gaan we verzorgen volgens onderstaand programma:

Elke maandag, woensdag en vrijdag:

17.00-17.30 judo, voor leden tot en met 11 jaar.

19.00-19.30 judo, voor leden 12 jaar en ouder.

20.00-20.45 bootkamp: individuele oefeningen met conditie, coördinatie en judo en jiu jitsu elementen. Geschikt voor alle leeftijden.

De livestreams zijn te volgen of terug te kijken via de playlists op ons YouTube kanaal. Gelijk ff abonneren en “liken”

Geef t door geef t door!

 

update 7

15 december 2020

De lessen zijn op last van de overheid verboden op de manier zoals we dat tot gisteren gewend waren.

We zijn ons nu aan het beraden hoe we hier binnen de mogelijkheden en op een verantwoorde manier een draai aan kunnen geven. Daarvoor is het wachten op een uitwerking van de nieuwe regels door NOC*NSF en de interpretatie van de verschillende gemeentes. Eerdere ervaringen leert dat hier een paar dagen overheen kan gaan.

Vandaag volgt er alvast een vlogje om jullie niet helemaal met lege handen te laten zitten. Klik hier voor de vlogs.

Verder proberen we zo snel mogelijk een mail te sturen naar de ons bekende mailadressen. Deze info kunt u dan ook via de socials en website terug vinden.

Hopelijk kunnen we met deze nieuwe maatregelen een ippon scoren tegen de COVID-19 en zo als winnaar van de mat stappen.

Blijf gezond en tot snel!

 

 

Update 6

Goed nieuws:

Vanaf donderdag 19 november mogen we met onze 18 plus groepen weer verder gaan op de manier zoalse voor deze korte "break".

Vooraf online aanmelden voor deze bootkamp achtige lessen.

Houd te allen tijde 1,5 m afstand. Hier is de les ook naar ingericht.

Buiten omgekleed wachten tot we de deuren open doen.

Geen gebruik van kleedkamers en sanitair.

Eigen drinken, een handoek en een positieve mindset meenemen.

We hopen jullie allemaal weer te mogen begroeten. Ff dat COVID monster uit onze mind weg knallen, al is t maar voor even.

Tot snel

 

update 5

5 november 2020

Helaas. Alle 18+ lessen blijven de komende 2 weken sowieso gesloten. We hebben zojuist een antwoord van NOC*NSF gekregen voor onze specifieke situatie. We balen hier natuurlijk enorm van, maar we hopen dat we  daarna weer snel mogen beginnen. Blijf veilig en gezond, blijf fit. Zorg goed voor elkaar, hou je aan de maatregelen. Hoe eerder we monster COVID temmen, hoe sneller we weer "back to normal" kunnen. 

update 4

5 november 2020

Totdat duidelijk is hoe we het nieuwe sportprotocol verantwoord en veilig moeten interpreteren , annuleren we tot onze grote spijt onze 18+ lessen.

Judo Bond Nederland is momenteel druk in overleg over de aanscherping van de coronamaatregelen die dinsdagavond zijn aangekondigd. Samen met NOC*NSF andere sportbonden en organisaties als NLactief hebben zij een aantal vragen ter verduidelijking aan het Ministerie van VWS voorgelegd. Zo is een begrip als groepsles op meerdere manieren te interpreteren. Wij hebben zelf vergelijkbare vragen gesteld. Daar komt bij dat wij sportschool heten, maar niet een sportschool zijn in de meest voor de hand liggende zin van het woord. We werken zo op het eerste gezicht eerder als vereniging. Een specifiek geval dus.

Zodra dit duidelijk is delen wij dit uiteraard via onze gebruikelijke kanalen. Dat kan zelfs kort voordat een training zou starten. Kijk dus kort voorvoor de training of het door kan gaan.

 

update 3

Beste allemaal,

Bij deze een update naar aanleiding van de meest recente Covid -19 maatregelen. 

Tot en met 12 jaar

De lessen tot en met 12 jaar blijven in principe ongewijzigd met hoe het nu gaat. Wij zullen als docenten tijdens de leswissel en communicatie met ouders een mondkapje dragen. Wij vragen u, in onze buurt, hetzelfde te doen. 

18 jaar en ouder

Deze groep sporters mogen met maximaal 30 personen in 1 ruimte sporten zolang er maar 1,5 m afstand gewaarborgd kan worden. Dit zullen weer bootcamp achtige lessen zijn zoals bij de eerste lockdown. Hierin ligt voor ons de grootste uitdaging en hebben we de meeste aanpassingen te doen voor wat betreft mat opruimen, lestijden, beschikbare ruimte en het daar aan gerelateerde aantal deelnemers.

In de 13 jaar en ouder groepen is dit dan al te merken. Zo kan het zijn dat er tijdens deze lessen extra deelnemers zijn die normaal in een oudere groep meetrainen maar nog geen 18 zijn. Op sommige locaties zullen deze groepen het opruimen voor hun rekening moeten nemen. Na het opruimen is er een grotere oppervlakte beschikbaar om zo veel mogelijk 18+ leden te kunnen bergen. De 13 jaar en ouder groep is dan dus ongeveer 15 minuten later klaar.

De 18+ groep zal zich voorafgaand aan de training altijd digitaal moeten aanmelden. Dit kan via de website achter de knop “reserv. 1,5m”. Op deze manier zie je ook gelijk of er voor die locatie nog plaatsen beschikbaar zijn. Op sommige locaties zullen deze groepen later beginnen om te voorkomen dat de groepen onbedoeld mixen. Zo voorkomen we ook dat er te veel mensen tegelijkertijd in de zaal aanwezig zijn. 

Op sommige locaties is er slechts een enkeling 18 jaar of ouder. Op sommige locaties kunnen we niet schuiven met de lessen. Meestal in verband met de beschikbare tijd en groepsgroottes. De betreffende 18+ leden die zo niet in hun reguliere les aan bod komen, willen we vragen zich tijdelijk bij een andere groep aan te sluiten.

Wie geen 18 jaar of ouder is en al wel meetrainde met deze leeftijdsgroep, mag zich eveneens voor deze les opgeven, zolang er nog plaats is. Wel willen we deze leden vragen zich pas op het laatste moment op te geven om de 18+ leden de eerste kans te geven.

Het tijdelijk,aangepaste lesrooster dat betrekking heeft op iedereen van 13 jaar en ouder, staat snel online op onze site , facebook en instagram. Spoedig kan men zich ook opgeven voor die 18 jaar en ouder lessen via de site.

Tot slot. Wat neem je mee naar die 18+ les:
-bidon met water
-Als de mat al is opgeruimd, (zie aangepast rooster) indien mogelijk een eigen jogamatje en handdoek.
-Als de mat nog ligt, (zie aangepast rooster) dan een grote handdoek.

Blijf gezond en tot snel.

Namens docenten en leiding Sportschool Geelhoed, Tonny Mulder