Sinds 1962

Wim Geelhoed (Zoutelande 3 april 1939) startte op 1 augustus 1962 zijn eigen judoschool, Sportschool W. Geelhoed. De toen drieëntwintigjarige Zeeuw was al drie jaar docent bij Felix Janssens geweest in Bergen op Zoom, bij wie Geelhoed op zijn veertiende begon met judo en Jiu Jitsu. Begonnen met 1 mat in een aanhangertje, later met een busje (de hanomag die na de training aangeduwd moest worden) van zaal naar zaal. Later in meerdere zalen een eigen mat die hij zelf maakte. In 1995 heeft hij de sportschool over gedaan aan Tonny en Dita Mulder, Leen Moerland en Wilma Geelhoed, maar hij is altijd actief betrokken gebleven en tot op de dag van vandaag traint hij nog regelmatig mee.

JVR Judovereniging Reimerswaal werd mede opgericht door Wim Geelhoed. Later zijn JVR en Geelhoed hun eigen weg gegaan.

Leen Moerland ging lesgeven voor Wim Geelhoed in Zierikzee en werd later eigenaar van die afdeling. Deze afdeling is in 2018 over genomen door Tonny en Dita Mulder.

Wilma Geelhoed is na haar studie gaan lesgeven voor haar vader in Goes. Wilma is sinds 1995 eigenaar van een eigen afdeling Sportschool Geelhoed met lessen in Goes Ouverture op vrijdag en lessen in Wissenkerke. 

Tonny en Dita Mulder zijn na hun studie, op 1 september 1995 eigenaar geworden van het grootste deel van sportschool Geelhoed. 

JV de Judopakkers uit Koudekerke is in 1996 opgericht door Maarten Smit en Tonny Mulder. Na een aantal jaren is deze judoclub opgegaan in Sportschool Geelhoed.

JVR hield in de zomer van 2001 op te bestaan wegens gebrek aan vrijwilligers. Sportschool Geelhoed werd benaderd voor overname en heeft dit ook gedaan. Nog steeds worden er door Sportschool Geelhoed lessen in Kruiningen en Yerseke gegeven. De lessen in Rilland gingen over naar een andere club.

JV Kiai kreeg rond 1999 te kampen met trainers tekorten en zochten een docent voor de wedstrijdploeg en senioren. Hiervoor werd Sportschool Geelhoed benaderd. In 2001 kreeg de club de boel financieel en bestuurlijk niet meer rond en werd de club en eigen judozaal ter overname aangeboden aan Sportschool Geelhoed.

Eigen Dojo In augustus 2001 werd Sportschool Geelhoed (de afdeling van Tonny en Dita Mulder) eigenaar van wat nu nog steeds onze dojo is aan het Koopmansvoetpad 81 te Oost-Souburg. In januari 2002 werd gestart met de eerste Try out Toernooien. Inmiddels zijn we 170 Try Out toernooien verder en hebben ontelbaar veel kinderen aan deze succesvolle judocompetitie meegedaan. Een competitie die zo'n 200 deelnemers tussen de 3 en 13 jaar per maand naar Oost-Souburg trekt.

Huub Geelhoed is de jongste broer van Wim Geelhoed. Het judobloed kruipt waar het niet gaan kan. Huub is naast zijn eigen schildersbedrijf ook gestart met judolessen op het eiland Tholen. Namens Stichting judo Geelhoed verzorgt hij judolessen in Sint Annaland, Sint Maartensdijk, Sint Philipsland en Lepelstraat. 

Liam Mulder is de oudste zoon van Tonny en Dita. Hij is na zijn studie in september 2019 begonnen in de sportschool als docent en als mede eigenaar in de afdeling van zijn vader en moeder.