Nk Judo -15

Wat een hoop gezelligheid, sfeer en aanmoedigingen over en weer van de meegereisde supporters en judoka’s onderling.

Naast de goede sfeer waren we natuurlijk vooral in Leek om te knokken.

Myfanwy wist van onze judoka’s ‘t verste te komen. Ze heeft tussen de wedstrijden door vrolijk babbelend over van alles en nog wat behalve judo de eerste serie wedstrijden tot aan de halve finale gewonnen.

De halve finale ging helaas verloren en er mocht om brons geknokt worden in het finale blok.

Zonder zichtbare spanning stapte ze vol goede moed de mat op, kreeg een aanval, probeerde een overname maar kreeg toch een wazari score tegen en kwam direct in een houdgreep. Na 8 seconden wist ze het been van de tegenstandster te vangen met haar eigen benen, toketa dus (houdgreep verbroken). Mooi, het is nog niet voorbij dachten wij……. De verontwaardiging was dan ook groot dat er gewoon een Ippon werd gegeven. Game over. Wij hebben gelijk protest ingediend maar hun camerasysteem was precies die partij buiten werking. We hebben met zijn allen besloten dat de uitslag blijft zoals hij is was het commentaar en of we aub weer weg wilden gaan. Wij terug met eigen beeldmateriaal met overduidelijk ons gelijk……daar werd niet op gereageerd en we werden weggestuurd. Met beeldmateriaal van publiek doen we niets….. sta je dan, op een Nederlands Kampioenschap. Verliezen is niet erg, maar niet op deze manier…..

Later wilde er nog wel een official naar kijken, maar hij oordeelde dat de uitslag bleef zoals hij door zijn collega’s was beoordeeld. (Die hebben niets beoordeeld, die hebben het gewoon niet gezien) Myfanwy heeft nu de 5e plaats behaald.

Eva Kalverboer steeg boven zichzelf uit en heeft na een eerste verloren wedstrijd nog een paar wedstrijden weten te winnen, zelfs een wedstrijd met een voetveeg (was haar nog nooit gelukt) maar kwam 1 wedstrijd voor de partij om brons haar meerdere tegen. Zodoende toch nog knap 9e plek.

Victor Weeda kwam in de categorie boven de 66 kilo een paar flinke reuzen tegen. Hij wist er in de herkansing nog 1 te winnen maar kwam in zijn derde wedstrijd tekort om door te mogen.

Kim, Lisa, Stijn en Chee kwamen in Leek helaas niet lekker uit de verf en strandden in de voorrondes.

Ruby kon helaas niet meedoen omdat ze bijna twee weken geleden zich had verstapt en haar voet had gebroken. Ze was wel helemaal naar Leek gekomen om haar judovrienden en vriendinnen aan te moedigen! Helemaal top!!