Valpreventie

Een belangrijke rol in het leven

Valpreventie is echt ons stokpaardje. Wim Geelhoed heeft het traditionele valbreken uit de judosport al vroeg vaarwel gezegd en is gaan zoeken naar de meest optimale vorm van valpreventie. Met zijn ongekende bewegingsgevoel, souplesse en creativiteit heeft hij in de afgelopen decenia's een manier van valbreken ontwikkeld die even logisch, simpel als natuurlijk is. 

Wanneer mensen in het algemeen en kinderen in het bijzonder veilig kunnen vallen, voelen ze zich zekerder, vrijer, en veiliger. Ze zullen minder angstig zijn en meer ondernemen dan leeftijdsgenoten die dit niet kunnen. En mocht het fout gaan en men valt toch, dan is de schade veeeeeeel beperkter. 

Wat ons betreft volgt iedereen na hun zwemles (belangrijk voor een val in het water) gelijk judo (belangrijk voor een val op het droge). Wellicht een idee voor het onderwijs? Of een idee voor verzekeringsmaatschappijen?

In de lessen judo en jiu jitsu komen valbreek oefeningen natuurlijk veelvuldig voor. Door het veelvuldig trainen wordt dit als het ware verankerd in het spiergeheugen zodat, zelfs op latere leeftijd, de technieken nog automatisch toegepast kunnen worden mocht men vallen.

Naast onze reguliere lessen hebben we al maatwerk mogen leveren voor de Olympische BMX ploeg van de KNWU, maneges, wielrenners, motorcrossers en andere doelgroepen. Al deze doelgroepen hebben in ieder geval 1 ding gemeen: vallen, en dan met name de angst voor het vallen, is voor hen een relevant thema.

Bent u op zoek naar een training op maat voor een eigen doelgroep? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken: