Wedstrijdjudo

Luctor et emergo

We helpen graag iemand naar de beste versie van zichzelf. Judoka’s die beschikken over meer dan gemiddeld talent en werklust mogen zodoende meedoen aan onze wedstrijdselectie. Op die manier kunnen we kijken wat er nog meer mogelijk is. Hoe kan je het beste de ander te snel of te slim af zijn, hoe kom je in een tweestrijd op de tatami (judomat) als winnaar uit de bus. Altijd met inachtneming van waarden als zuinig zijn op elkaar en respect voor de ander. We verliezen natuurlijk judo als middel niet uit het oog. Je mag willen winnen, in deze categorie zelfs een must, maar wel op een sportieve wijze en als de ander wint met respect voor die prestatie.

Onze wedstrijdploeg traint meerdere keren per week en doet regelmatig mee aan wedstrijden in het land. Wie weet schuilt er in zo’n talent wel een Anton Geesink, Wim Ruska, Mark Huizinga, Noel van ’t Endt, Roy Meijer, Elisabeth Willeboordse, of Lindsay Wyatt. Niet makkelijk om te evenaren of te overtreffen natuurlijk, maar wie niet waagt…….. Verschillende judoka’s uit de “Geelhoed stal” hebben de nationale- of zelfs internationale top gehaald. 

Een aankomend wedstrijdjudoka wordt door de docent uitgenodigd voor de selectie training. Wedstrijdjudoka’s zijn lid van de JBN (judobond Nederland), krijgen een judopaspoort, krijgen een inlogcode om zich via de site op te geven voor wedstrijden. Ze dragen clubkleding om herkenbaar te zijn voor coaches en andere clubs tijdens wedstrijden. Ook kunnen ze meedoen aan het Sportschool Geelhoed judokamp en beleven ze een bijzondere tijd.