Judo

Opvoedkundig supertool

Wij plaatsen judo met zijn pedagogische- en sociaal maatschappelijke waarden echt op een voetstuk. Iedereen leert zwemmen om zich te redden in het water, wat ons betreft leert iedereen judo om zich te redden op het droge!

Judo kan namelijk heel goed worden ingezet als middel voor het vergroten van onder andere de weerbaarheid, de zelfbeheersing, het doorzettingsvermogen, het incasserings­vermogen, het respect, de discipline, het samenwerkend vermogen en het vertrouwen in het eigen kunnen en dat van anderen. Perfect dus voor de sociale, emotionele en mentale ontwikkeling. Daarnaast wordt de motoriek veelzijdig geprikkeld. Noodzakelijke elementen als kracht, snelheid, reactievermogen, uithoudingsvermogen, coördinatie, ruimtelijk inzicht en lenigheid komen allemaal aan bod.

Daarnaast is judo als behendigheidssport zelf een prachtspel. Iemand werpen zonder zelf geworpen te worden is super spannend en vooral super leuk!

Onze jongste judoka moet nog drie worden en onze oudste judoka is inmiddels de 80 gepasseerd. Voor al deze sporters vinden wij dat plezier in dit spelletje voorop moet staan. Doe met ons mee, en ervaar het zelf!

Bekijk hieronder de verschillende leeftijdsgroepen!